היום תקף אותי חשק עז לאוכל סיני, חמוץ מתוק, דביק וטעים- אוכל של קניונים בואו נודה על האמת.
אבל לעומת ה"סיני של הקניונים", כשתכינו את המנה הזאת בבית תוכלו להיות בטוחים שאין בה כל מיני חומרים זרחניים ודברים פחות בריאים וטובים לנו. אין כמו להכין בבית ולדעת בדיוק מה שמתם בפנים.
אני לא מתיימרת לומר שהמנה הזו היא שיא הבריאות, היא אכן מכילה כמות יפה של סוכר, אבל מותר להתפנק מדי פעם. ועדיין, היא עדיפה על הגרסאות שמגישים לכם ברוב רשתות האוכל סיני המהירות.
הרוטב מורכב ממצרכים שיש לרובנו תמיד בבית- חומץ, סוכר, קטשופ (כן, כן- קטשופ!) וסויה.
בונוס כיפי הוא שהגרסה הזו היא גרסה ללא גלוטן כך שהיא מתאימה בדיוק לימים של פסח.
מרכיבים
500 גרם חזה עוף/פרגית חתוכה לקוביות גדולות
3 ביצים טרופות
2 כוסות קורנפלור
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק+1 כף שמן להקפצה
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות גדולות
1 בצל לבן/סגול חתוך לקוביות גדולות
1 פחית שימורים של אננס (400 גרם) בסירופ, חתוך לחתיכות גדולות (שומרים את הסירופ)
בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי להגשה (לא חובה)
לרוטב
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס)
120 מ"ל חומץ- איזה סוג שיש לכם בית (1/2 כוס)
1/3 כוס קטשופ
100 מ"ל רוטב סויה ללא גלוטן (5 כפות)
2 שיני שום כתושות
1 כוס (240 מ"ל) של סירופ משימורי האננס
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.
2. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק.
3. מכינים 2 קערות- אחת עם ביצים טרופות ואחת עם קורנפלור וכפית מלח.
4. מצפים את קוביות העוף בקורנפלור, מעבירים לקערה עם הביצים ומצפים היטב. מחזירים לקערה עם הקורנפלור עד שכל קוביות העוף מצופות בבלילה.
5. מטגנים בשמן עמוק בשני סבבים במשך 4-5 דקות, הופכים באמצע הטיגון. קוביות העוף לא צריכות ממש להשחים אלא לקבל צבע זהוב עדין (כמו טמפורה). מעבירים לרשת או לתבנית מרופדת בנייר סופג.
6. בווק או במחבת עמוקה ורחבה מחממים כף שמן.
7. מקפיצים את קוביות הפלפלים, הבצל והאננס במשך 2-3 דקות. (הירקות צריכים להשאר קשים ולא ממש להתבשל).
8. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה.
9. מוסיפים את קוביות העוף המטוגנות, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות בבעבוע עד שהרוטב מסמיך.
10. מפזרים מעל בצל ירוק ושומשום ומגישים מעל אורז לבן מאודה.
וואו נראה מעולה!! אפשר להכין עם חזה עוף במקום בשר? האם ניתן להחליף/להשמיט את החומץ?
היי, אין לי קטשופ.. אפשר לשים רסק במקום ?