כן כן, גם אני נפלתי לטרנד החמוד הזה שרץ ברשתות החברתיות בתקופה האחרונה. קינוחים שמכינים בגודל מיניאטורי ואוכלים עם חלב ממש כמו קורנפלקס. בחרתי את השילוב המושלם בעייני- עוגיות שוקולד צ'יפס (כי מה יותר טעים מעוגיות שוקולד צ'יפס עם חלב? הכי ילדות!) ושדרגתי אותן עם כמות יפה של חמאת בוטנים פלוס זיגוג חמאת בוטנים מעל. כמובן שאפשר להשתמש במתכון להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס "רגילות", פשוט תצטרכו להוסיף כמה דקות לזמן האפייה.
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר חום כהה (1 כוס פחות 2 כפות)
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
100 גרם חמאת בוטנים חלקה (1/2 כוס)
10 גרם מלח (2 כפיות)
2 ביצים
400 גרם קמח לבן (3 כוסות פחות 2 כפות)
5 גרם אבקת סודה לשתייה (1 כפית)
250 גרם שוקולד צ'יפס
לזיגוג
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
2 כפיות שמן
אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכרים, חמאת הבוטנים והמלח.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה- מוסיפים ביצה אחת ורק כאשר היא נטמעת בתערובת מוסיפים את הביצה השנייה. מערבבים עד לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד.
4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עוד מספר שניות.
5. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. בעזרת הידיים או כפית קפיצית קטנה, יוצרים מהבצק כדורים קטנטנים (כל כדור בכמות של בערך 1/2 כפית בצק) ומניחים במרווחים קטנים אחד מהשני. הבצק הוא בכמות גדולה יחסית ולכן תצטרכו לאפות בכמה סבבים בתנור. אם אתם מתייאשים תמיד אפשר להכין חלק בגודל של עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות "רגילות" :)
8. אופים במשך 5-6 דקות עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות מעט בקצוות.
9. מצננים את העוגיות ובינתיים מכינים את הזיגוג- ממיסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה את חמאת הבוטנים. מוסיפים לחמאת הבוטנים המומסת את השמן ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף קטנה או לחלופין משתמשים בכפית.
10. מזלפים מעל העוגיות את חמאת הבוטנים. נותנים לזיגוג להתקשות במשך עשרים דקות בערך (אפשר לזרז תהליכים ולהעביר למקפיא לכמה דקות.
11. מגישים בקערה עם חלב כמו קורנפלקס, או איך שאתם אוהבים :)
הערות
* הזיגוג מוסיף אך הוא לא חובה ואפשר לוותר עליו. העוגיות יצאו מעולות גם לא הזיגוג.
* אם אין לכם סבלנות להכין עוגיות מיניאטוריות אפשר להכין עוגיות בגודל גדול יותר ופשוט להוסיף 6-7 דקות לזמן האפייה.
* העוגיות יישמרו בקופסה אטומה במשך שבוע.
Commentaires