תבשיל קארי קרמי ומפנק שאוכלים עם כף כדי לא לפספס אף טיפה של רוטב. הקציצות נאפות בתנור לפני שנזרקות לרוטב מה שנותן להם מרקם רך מבפנים ומעטפת זהובה מבחוץ בלי הבלאגן של טיגון והקלוריות המיותרות. אם רוצים אפשר לוותר על אפיית הקציצות ולזרוק אותן ישירות לרוטב- המרקם יהיה שונה אבל עדיין מאוד טעים. מה שאני אוהבת בתבשילים האלו שהם כל כך קלים להכנה וכל כך מגוונים. אני אף פעם לא קונה במיוחד ומשתמשת רק במרכיבים שיש לי בבית. המתכון הזה הורכב מירקות קפואים שמצאתי אצלי במקפיא (אני כל כך אוהבת להשתמש בירקות קפואים, הכי נוח, תמיד זמין ומוכן לשימוש במקפיא ובלי התעסקות בכלל, אפילו אין צורך להפשיר- מהמקפיא ישר לסיר) אבל תרגישו חופשי להמיר אותם במה שיש לכם כרגע (שעועית ירוקה, ברוקולי, מיקס של אפונה וגזר וכו'...). אל תפחדו אם תערובת הקציצות יוצאת רכה- ככה זה אמור להיות. אם בא לכם שהקציצות יצאו עגולות ויפות אפשר להכניס את התערובת להתייצבות במקרר לחצי שעה-שעה אבל אם אתם חסרי סבלנות כמוני יצאו לכם קציצות שטוחות, מוזרות וחינניות והכי חשוב טעימות בטירוף!
מרכיבים
לקציצות-
500 גרם פרגית/חזה עוף טחון
1 בצל לבן קטן
2 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר מגורר (לא חובה אבל מוסיף מאוד)
1 ביצה
2 פרוסות חלה/לחם לבן מושרות במים למשך 5 דקות או 4 כפות פירורי לחם
1/2 צרור כוסברה
5 עלי נענע (לא חובה)
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כף שמן זית להברשה
לרוטב-
1 כף שמן קנולה/קוקוס
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
1 כוס אפונה עדינה קפואה
1 כוס גזר גמדי קפוא
1 כוס כרובית קפואה
1 כף גדושה אבקת קארי צהוב
2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מגררים בפומפיה את הבצל, השום והג'ינג'ר וקוצצים את הכוסברה והנענע. לחלופין אם אתם עצלנים כמוני, אפשר לטחון הכל במעבד מזון (אני עושה את זה בנינג'ה).
3. מוציאים את פרוסות הלחם מהמים וסוחטים היטב. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ביחד עד לתערובת אחידה. התערובת אמורה להיות רטובה יחסית ורכה, אך אם טחנתם את המרכיבים יכול להיות שהתערובת תצא קצת רטובה מדי ואז יש לכם 2 אפשרויות: להוסיף מעט פירורי לחם לתערובת (לא יותר מכף, שתיים אחרת הקציצות יאבדו את הרכות והמרקם המושלם שלהן) או להכניס את התערובת למקרר לחצי שעה, שעה וכך היא תתייצב.
4. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
5. מברישים את הקציצות בשמן זית ואופים במשך 20 דקות לערך עד שהן משחימות.
6. בינתיים מכינים את הרוטב- בסיר רחב מחממים את שמן הקנולה/קוקוס ומטגנים את הבצל כמה דקות עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2-3 דקות.
7. מוסיפים את האפונה, גזר וכרובית הקפואים (אין צורך להפשיר) ומערבבים. מטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
8. מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים. מטגנים במשך דקה תוך כדי ערבוב.
9. מוסיפים את קרם הקוקוס ומתבלים במלח וסוכר. ומביאים לרתיחה.
10. מוסיפים את הקציצות האפויות לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך חצי שעה.
הערות
* אפשר לוותר על שלב אפיית הקציצות ופשוט לזרוק אותן ישר לרוטב. המרקם ישתנה אבל עדיין יהיה טעים מאוד.
* אם רוצים לחסוך בקלוריות אפשר להמיר את קרם הקוקוס בנוזל קוקוס שהוא מופחת שומן (אני אוהבת להמיר רק פחית אחת בנוזל קוקוס וככה להפחית מעט מהקלוריות ולשמור על הקרמיות).
* מומלץ לאכול את התבשיל עם אורז לבן בצד.
Comments