top of page

בוריטו קרניטס- טורטייה מקסיקנית ממולאת בבשר מפורק

כמה אני אוהבת את המטבח המקסיקני, מלא כוסברה וליים ואבוקדו וכל הדברים הכי טעימים!

דווקא עכשיו בימים האלו שאנחנו תקועים בבידוד בבתים, זה הזמן להתפנק ולהכין דברים שבדרך כלל אנחנו אוהבים לאכול בחוץ (אחרי שתכינו את זה תגלו שאין סיבה).

אל תיבהלו מכל השלבים והמרכיבים השונים. אמנם הבוריטו מכיל הרבה מרכיבים ושכבות (חמישה ליתר דיוק) אבל כל אחד מהם נורא פשוט להכנה וכל מה שצריך הוא בעיקר סבלנות (לבשר) לערבב כמה דברים ביחד.

אני מתה על בוריטו כי אפשר גוון ולהכניס בטורטייה מה שאוהבים. הפייבוריט שלי הוא קרניטס- בשר מפורק שמתבשל המון שעות עם תבלינים מקסיקנים ומיץ תפוזים וליים. במקור מכינים קרניטס עם בשר חזיר אבל אני אוהבת להשתמש בנתח אונטריב בקר שהוא מושלם לבשר מפורק מכל סוג (גם לבאנים למשל אני משתמשת בנתח הזה).

אני התפרעתי והכנתי את כל הדברים שאני אוהבת: גואקמולה- ממרח אבוקדו שכולם אוהבים, פריחולס- תבשיל של שעועית שחורה עם כמון, בצל ושום. במקור מבשלים את השעועית השחורה מאפס ביחד עם התבלינים אבל אני אוהבת לקצר תהליכים ולהשתמש בשעועית שחורה מבושלת מראש- מקופסת שימורים או קפואה ומופשרת. אם עושים זאת ניתן להכין את התבשיל ברבע שעה מהתחלה ועד הסוף, קלי קלות. לתוספת טריות- "פיקו דה גאיו"- סלסלת עגבניות טריות עם בצל, צ'ילי ושום כתוש טרי שנותן חריפות כיפית.

אם לא בא לכם על כל השכבות, גם חלק מהם זה בסדר גמור. הבשר הוא הכוכב- כל השאר לבחירתכם.

יכולים להכין רק גואקמולה ולוותר על הפריחולס או להפך, יכולים להכין טאקו פתוח במקום בוריטו ולא להכין את האורז (אופציה קלילה יותר), ויכולים להחליף את ה"פיקו דה גאיו" בחסה טריה קצוצה.

מרכיבים

טורטיות קמח או תירס לפי בחירתכם (אני מעדיפה קמח)

לקרניטס- בשר מפורק

נתח של 1 ק"ג אונטריב

מלח, פלפל שחור

3 כפות שמן זית

1 בצל לבן/סגול חתוך לקוביות

1 צ'ילי ירוק פרוס

1/2 כף כמון

1 כף אורגנו מיובש

1 כף אבקת שום/שום גבישי

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/4 כוס מיץ ליים או לימון

1 כוס מים (פלוס מינוס, צריך לכסות את הנתח)

לאורז שום ועגבניות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 כוס אורז בסמטי (או איזה סוג אורז ארוך שאוהבים)

400 מ"ל (1 פחית שימורים) של עגבניות קצוצות- עדיף mutti

1/2 1 כוסות מים רותחים

לפריחולס- שעועית שחורה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 פחית שימורים 400 גרם של שעועית שחורה מבושלת (לחלופין אפשר לבשל שעועית לבד בבית או לקנות קפואה ולהפשיר)

1 עלה דפנה

1 כוס מים רותחים

1 כפית כמון

מלח, פלפל שחור לגואקמולה

2 אבוקדו מעוכים או טחונים

1 כף חומץ/מיץ לימון סחוט

1/2 בצל קטן קצוץ

חופן עלי כוסברה קצוצים גס

מלח

פיקו דה גאיו- סלסת עגבניות

1 עגבניה חתוכה גס

1/2 בצל חתוך לקוביות

1/2 צ'ילי ירוק חתוך גס

1 שן שום כתושה

חופן עלי כוסברה קצוצים גס

מיץ מליים שלם/חצי לימון

מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. מתבלים את נתח האונטריב במלח ופלפל היטב משני הצדדים.

3. בסיר עמוק שיכול להיכנס לתנור מחממים את שמן הזית. צורבים את הנתח משני הצדדים עד להשחמה.

4. מוסיפים לסיר את הבצל, צ'ילי, כמון, אורגנו, אבקת שום, מיץ תפוזים, מיץ ליים ומים עד לכיסוי של הנתח.

5. מכסים את הנתח בעיגול של נייר אפייה (ממש מצמידים לנתח עצמו) ומכסים במכסה. פעולה זאת עוזרת לסיר להיות אטום ומונעת מהבשר להתייבש.

6. מכניסים לתנור למשך 3-4 שעות, עד שהבשר מתפרק לחלוטין.

7. בינתיים מכינים את האורז- בסיר קטן מטגנים את השום בשמן הזית במשך דקה שתיים.

8. מוסיפים את האורז ומערבבים.

9. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מלח ואת המים הרותחים, מערבבים ומכסים במכסה.

10. מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים במשך 18 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים עם המכסה למשך 5 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומערבבים האורז בעזרת מזלג.

11. מכינים את הפריחולס- מטגנים בסיר קטן את הבצל למשך 5-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים את השום, את השעועית, את הכמון והמלח ומערבבים. מוסיפים מים ומבשלים בבעבוע עדין במשך רבע שעה בערך, עד שנותרו מעט נוזלים בסיר.

12. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את תבשיל השעועית עד למרקם גס- לא לטחון למחית חלקה אלא לטחון בכמה פולסים עד שחלק מהשעועית נטחנת וחלקה נשארת שלמה.

13. מעבירים את הבשר לקערה ובעזרת הידיים או 2 מזלגות מפרקים את הבשר.

14. מכינים את הגואקמולה- מערבבים את האבוקדו עם החומץ/לימון, בצל, כוסברה ומלח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

15. מכינים את ה"פיקו דה גאיו"- מערבבים את העגבניה עם הבצל, צ'ילי, שום כתוש, כוסברה ומיץ ליים. מתבלים במלח וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך.

16. מרכיבים הכל יחד- קולים טורטיות על מחבת חמה. מסדרים מעל בשכבות- מורחים בתחתית גואקמולה ופריחולס, 2-3 כפות אורז, חופן בשר מפורק ומעל פיקו דה גאיו. אפשר לגלגל בנייר כסף או להגיש פתוח, איך שמעדיפים.


9,095 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page