ארוחת הבוקר הכי אמריקאית שיש, אצלכם במטבח! בייגל טרי טרי מהתנור, גבינת שמנת, סלט ביצים או מה שאוהבים מעל וכמה ירקות חתוכים בצד. חלום.
בדומה לפרעצל, גם את הבייגלס טובלים במים רותחים עם סודה לשתייה לפני האפייה מה שמקנה להם את המרקם הדחוס והלעיס (chewy) האופייני לבייגלס.
בחרתי להשתמש בחצי מכמות הקמח בקמח כוסמין שהוא בריא יותר וגם מאוד טעים בעייני, אבל אפשר כמובן להמיר את הכמות לקמח לבן רגיל.
כמות הבצק במתכון מספיקה ל-10 בייגלס
מרכיבים
לבצק
250 גרם קמח כוסמין (3/4 1 כוסות)
250 גרם קמח לבן (3/4 1 כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 ביצים
70 גרם שמן זית (1/3 כוס)
5 גרם מלח (1 כפית)
180 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס)
ל"אמבטיית" סודה לשתייה
4 ליטר מים
1 כף גדושה סודה לשתייה
1 כף סילאן/דבש
לציפוי
תערובת "everything bagel" או שומשום/פרג/קמח/מלח גס
1 ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
1. בקערת המיקסר שמים את קמח הכוסמין, קמח לבן, שמרים, סוכר, ביצים, שמן זית ומלח.
2. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים. לשים עד שנוצר בצק.
3. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים במשך 7 דקות עד שנוצר בצק אחיד, חלק ומעט דביק (הבצק נדבק לתחתית קערת המיקסר).
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה (אין צורך לקמח, הבצק אמור להיות נוח לעבודה ולא דביק. אם הוא בכל זאת דביק מדי אפשר לקמח מעט את משטח העבודה) ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. אפשר לפי העין ואפשר לשקול כל חתיכה ל-100 גרם.
6. מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים יפים וחלקים.
7. במרכז כל כדור לוחצים עם האצבע עד שנוצר חור. מסובבים את הבצק סביב האצבע עד שנוצר עיגול עם חור באמצע- בצורה המסורתית של בייגלס.
8. מניחים את הבייגלס על 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה- 5 בייגלס בכל תבנית, מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות.
9. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות על תוכנית טורבו (כדי שניתן יהיה לאפות את שתי התבניות במקביל), ומרתיחים בסיר עמוק ורחב את המים. כשהמים רותחים מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ואת הסילאן/דבש.
10. בעדינות טובלים את הבייגלס במים הרותחים בסבבים של 2-3 בייגלס בכל פעם, למשך דקה מכל צד.
11. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבייגלס מהמים ומעבירים בחזרה לתבנית עם נייר האפייה.
12. מברישים את הבייגלס בביצה טרופה ומפזרים מעל תערובת "everything bagel" או שומשום/פרג/מה שאוהבים.
13. אופים במשך רבע שעה, עד שהבייגלס שחומים ויפים.
הערות
* הבייגלס במיטבן ביום האפייה. ניתן להקפיא בשקית או קופסה אטומה וכשרוצים לאכול, מפשירים במיקרוגל.
* במקום קמח כוסמין ניתן להשתמש בקמח מלא או לחלופין להכין רק מקמח לבן. חשוב לא להמיר את כל הכמות לקמח כוסמין או מלא כי הבייגלס יצאו יבשים וקשים.
* תערובת "everything bagel" מורכבת משומשום, מלח גס, שום גבישי, בצל מיובש, שומשום שחור ופרג. אני קניתי אותה מארה"ב אבל אפשר גם להזמין מאמזון או פשוט לערבב את כל המרכיבים האלו לבד בבית וליצור תערובת משלכם :)
מה הסיבה לכך שהבייגלים לא השחימו?
האם אפשר להכין את הבצק מהלילה ולהכין את המים והאפיה מחר רק?