top of page

גוז'ר דה בורגון

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

גוז'ר הן פחזניות גבינה מלוחות שמקורן בחבל בורגון שבצרפת. במקור משתמשים בגבינת גרוייר אך ניתן להשתמש באיזו גבינה קשה שאוהבים. הגוז'ר חלולות מבפנים ולכן ניתן למלא אותן בכל מילוי שרוצים, אבל לדעתי הן מושלמות בדיוק כמו שהן עם מריחה קלה של חרדל דיז'ון איכותי ויין טוב בצד. הן כל כך ממכרות שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש אותן! ראו הוזהרתם!

25-30 פחזניות


מרכיבים:

120 מ"ל מים (1 כוס)

120 מ"ל חלב (1 כוס)

100 גרם חמאה

1 כפית מלח

10 גרם סוכר (1 כף)

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

150 גרם קמח (1 כוס + 1 כף)

4 ביצים

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

50 גרם גבינת צ'דר/גרוייר מגוררת

1 כפית עלי טימין מיובשים


אופן ההכנה:

1.מחממים מראש תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.

2. בסיר קטן שמים מים, חלב, חמאה, מלח סוכר ופלפל שחור. מחממים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה לחלוטין. מביאים את הנוזלים לרתיחה.

3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהנוזלים נטמעים בקמח והוא נהפך לבצק.

4. מחזירים את הסיר לאש ל2-3 דקות תוך כדי ערבוב. המטרה היא לייבש את הבצק.

5. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במשך כמה דקות עד שהבצק מתקרר מעט.

6. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב אחת אחרי השניה ולא בבת אחת- מוסיפים ביצה אחת ורק כשהיא נטמעת לחלוטין בבצק מוסיפים את הביצה הבאה.

6. שומרים בקערה נפרדת 2 כפות מגבינת הפרמז'ן המגוררת ו-2 כפות מגבינת הצ'דר המגוררת להמשך. מוסיפים לקערת המיקסר את הגבינות הנותרות ואת הטימין. מערבבים כמה שניות עד שהגבינה מתערבבת באופן אחיד בבצק.

7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או סילפט ומעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.

8. מזלפים פחזניות בקוטר של בערך 6 ס"מ במרווחים אחת מהשנייה (הפחזניות תופחות!).

9. מפזרים מעל הפחזניות את הגבינות המגוררות ששמרנו בצד.

10. אופים במשך 30-40 דקות עד שהפחזניות תופחות ומזהיבות.

הערות:

* ניתן להשתמש באיזה גבינות קשות שאוהבים: גרוייר, אמנטל, פרמז'ן, צ'דר, טל העמק...

* הפחזניות במיטבן כשהן יוצאות מהתנור ולכן, אם לא רוצים לאכול אותן בסמוך לאפייה, מומלץ להקפיא ופשוט לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

* במקום להשתמש בשקית זילוף אפשר ליצור תלוליות בצק בעזרת 2 כפות- יצא פחות יפה אבל עדיין מאוד טעים!


1,862 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


bottom of page