כל הטעמים של ארוחת הבוקר הכי ישראלית ואהובה, במאפה אחד!
מתאים לארוחת בוקר מפנקת או ארוחת ערב כייפית, מתי שתרצו.
במקום להכין שקשוקה ולטבול בה את הלחם, הכל כבר נמצא בביס אחד מושלם.
הבצק קליל להכנה ובעל מרקם מיוחד בזכות השימוש בגבינה לבנה. היא הופכת את הבצק לרך כל כך ונוח לעבודה, ונותנת למאפה הסופי מרקם רך מבפנים וקריספי מבחוץ. אם אין לכם גבינה לבנה גם שמנת חמוצה תעשה עבודה מצוינת.
מרכיבים
600 גרם קמח לחם/קמח לבן בהיר (5 כוסות+4 כפות)
10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
10 גרם סוכר (1 כף)
30 מ"ל שמן זית (2 כפות)
250 גרם גבינה לבנה/שמנת חמוצה
180 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס)
2 כפיות מלח
לרוטב שקשוקה
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
1 עגבניה גדולה קצוצה
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור
8 ביצים (עדיף קטנות בגודל S)
מעט שמן זית לשימון המאפים
אופן ההכנה
1. מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מרכיבים את וו הלישה.
2. מוסיפים את שמן הזית והגבינה הלבנה/שמנת חמוצה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
3. מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את המים, עד שנוצר כדור בצק. מוסיפים את המלח.
4. מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 7 דקות עד שנוצר בצק רך מאוד וגמיש (אך לא דביק).
5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בשמן זית ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך 45 דקות-שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. בינתיים מכינים את רוטב השקשוקה- מחממים במחבת שמן זית. מטגנים את הבצל והפלפל האדום למשך 3-4 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים עוד דקה.
7. מוסיפים לסיר את העגבנייה הקצוצה ורסק העגבניות, מערבבים ומטגנים דקה נוספת (נזהרים לא לשרוף את הרסק). מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים במשך רבע שעה (ללא כיסוי). מעבירים לקערה ומניחים בצד.
8. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לשמונה חלקים שווים (אם רוצים לדייק אפשר לשקול כל חלק ל-140 גרם).
9. מגלגלים כל חלק לכדור ומכסים עם מגבת למנוחה של רבע שעה (על השיש).
10. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות (בגלל שאנחנו משתמשים בשתי תבניות אחת מעל השנייה מומלץ לכוון לתכנית טורבו לפיזור טוב יותר של החום) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
11. משמנים מעט את הידיים בשמן זית ומשטחים כל כדור בצק לעיגול (לא דק מדי, הוא צריך להישאר עבה), ולוחצים במרכז עם האצבעות כך שיישארו שוליים גבוהים-הם אלו ש"יחזיקו" בהמשך את הביצה שלא תינזל החוצה. מעבירים ל-2 תבניות התנור-4 מאפים בכל תבנית.
12. מורחים במרכז כל מאפה את רוטב השקשוקה- בערך 2 כפות ממנו (לא לשכוח להשאיר שוליים).
13. אופים במשך רבע שעה.
14. מוציאים את המאפים מהתנור ומניחים במרכז כל מאפה ביצה. אם לא מצאתם ביצים בגודל קטן, אני ממליצה קודם להפריד בין החלבון לחלמון בקערה, להניח במרכז המאפה את החלמון בלבד, ולהוסיף בעזרת כף מעט מהחלבון. אם תוסיפו ביצה שלמה שהיא גדולה מדי, החלבון יינזל מחוץ למאפה וירטיב אותו. אם תרצו אפשר גם להוסיף חלמון בלבד ללא החלמון. מפזרים מעט מלח מעל כל ביצה.
15. מחזירים את המאפים לתנור ל7-10 דקות נוספות, עד שהמאפה מזהיב.
Comments