top of page

מאפינס אוכמניות

עודכן: 14 בפבר׳ 2020

לכבוד יום האהבה (valentine's day) שמתקיים מחר, חשבתי וחשבתי על איזה מתכון מיוחד אני אעלה לבלוג. חשבתי להכין קינוח גרנדיוזי של מוס שוקולד עם קצפת ותותים ורוטב שוקולד מעל ואגוזים מקורמלים...

ואז אמרתי לעצמי רגע. מה מסמל את יום האהבה בשבילי? הדבר הראשון שעלה לי לראש זה מאפינס אוכמניות. תמיד כשאנחנו בחו"ל אני אוהבת לקום מוקדם, לרדת לבית קפה קרוב ולהביא למאירי קפה חם ומאפינס אוכמניות רך עם פירורי קראמבל חמאתיים ופריכים מעל להתחיל איתם את היום בכיף.

אז שיניתי כיוון לגמרי ולכבוד וולנטיינס דיי החלטתי להכין מאפינס אוכמניות, פשוט פשוט כזה שאני יכולה להכין בבוקר מוקדם בלי להפעיל את המיקסר ולהעיר את מאירי.

בעיני אין דבר רומנטי יותר מלהעיר את בן/בת הזוג עם קפה ומאפה טרי מעשה ידייך למיטה.

אני חושבת שבגלל שאני נמצאת בזוגיות של הרבה שנים (השנה הזאת תסגור את העשור שלנו ביחד) קצת מיציתי את המחוות הגרנדיוזיות. פעם הכל היה דרמטי, הכל היה רעש וצלצולים. היום מה שעושה לי את זה זה המחוות הקטנות בין לבין שגרת החיים העמוסה והמטורפת. למצוא את הכמה דקות השקעה ומחשבה ולהראות שעדיין אכפת.

אז תקומו מחר חצי שעה מוקדם יותר (או שתכינו בלילה לפני שהולכים לישון), תחממו תנור, תכינו בלילה בחמש דקות ותאפו את המאפינס הכי פשוטים וטעימים שיש (אפשר להכין עם פירורי הקראמבל שהם פשוטים מאוד להכנה, מכינים בקערה אחת עם הידיים. אבל אם לא בא לכם להכין זה ממש לא חובה והמאפינס טעימים נורא גם ככה, כמו שהם). כל הבית יריח כמו מאפיה.

תעירו את בן/בת הזוג עם קפה, מאפינס טרי ונשיקה. אין דרך מושלמת מזו להראות שאוהבים.

יום אהבה שמח!

12 מאפינס בתבנית שקעים


מרכיבים

1 ביצה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

1 כפית תמצית/מחית וניל

100 מ"ל שמן (1/3כוס+כף)

100 מ"ל רוויון/שמנת חמוצה/יוגורט

140 גרם קמח לבן (1 כוס)

5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)

1/2 כפית מלח

1/2 כוס אוכמניות קפואות/טריות

לקראמבל

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם קמח

100 גרם סוכר לבן/דמררה

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנג'טים מנייר.

2. בקערה טורפים את הביצה, הסוכר ותמצית/מחית הוניל.

3. מוסיפים את השמן והרוויון/שמנת חמוצה/יוגורט וטורפים עד לתערובת אחידה.

4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה ללא גושים.

5. מוסיפים את האוכמניות ובתנועות קיפול עדינות מערבבים עד שהאוכמניות מתפזרות באופן אחיד בבלילה.

6. מוזגים את הבלילה לתבנית השקעים עד ל-3/4 גובה.

7. מכינים את הקראמבל- שמים בקערה את קוביות החמאה, הקמח, הסוכר והמלח ובעזרת הידיים ממש לשים ומפוררים. השיטה היא ממש “למעוך” יחד את קוביות החמאה עם הסוכר והקמח תוך שפשוף הידיים זו בזו עד שהחמאה נטמעת ומתקבלים פירורים. פירורי הקראמבל לא אמורים להיות אחידים בגודלם.

8. מפזרים את פירורי הקראמבל מעל המאפינס.

9. אופים במשך 15-20 דקות עד שפירורי הקראמבל מזהיבים וקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.

הערות

* לא חייבים להוסיף מעל המאפינס את פירורי הקראמבל. הם יוצאים מצוין גם ככה, כמו שהם.

* המאפינס ישמרו בתבנית או קופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים.

* במקום אוכמניות ניתן להשתמש בתותים,פטל או איזה פרי שאוהבים.


6,403 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


etibio4
May 30

במה את השתמשת בריוון שמנת חמוצה או יוגורט? מה יוצא הכי טוב?

Like
bottom of page