top of page

מג'דרה

מג'דרה בדרך כלל מוגשת כתוספת אבל מבחינתי זאת ארוחה שלמה. לפעמים בא לי לוותר על הבשר או הדגים ופשוט לאכול ארוחה צמחונית טעימה. המג'דרה גם טעימה וגם משביעה כי יש בה גם אורז (פחמימה) יחד עם עדשים (קטניות). לצמחונים/טבעונים זה הרכב מצוין.

הסוד למג'דרה טובה הוא בצל בצל מטוגן, והרבה. אבל לא סתם בצל מטוגן, אלא בצל מקורמל כזה שהתרכך והפך ממש לריבה מתוקה וטעימה. ישנן 2 דרכים להכין בצל מקורמל שכזה- אחת היא לטגן על להבה נמוכה למשך הרבה זמן והשניה והאהובה עליי (כי למי יש סבלנות לחכות?!) היא לטגן את הבצל על להבה גבוהה וברגע שהוא מתחיל לתפוס צבע להוסיף קצת מים, לבשל עד שהם מתאדים לחלוטין ולחזור על הפעולה. המים מרככים את הבצל מהר יותר וכשהם מתאדים לחלוטין מתקבל בצל שחום, רך ומקורמל כמו ריבה.

אל תתעצלו כי אם תטגנו בצל בחמש דקות ותמשיכו במתכון פשוט לא תקבלו מג'דרה אמיתית וטעימה.

אני הכי אוהבת לאכול את המג'דרה עם שמנת חמוצה או עם יוגורט שום-שמיר (ראו הערות). אופציה טבעונית

מעולה היא לאכול עם טחינה. יאמי!


מרכיבים

2 בצלים לבנים/סגולים קצוצים

2 כוסות אורז בסמטי לבן

250 גרם עדשים ירוקות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף כמון

6 כפות שמן זית

3 כוסות מים רותחים


אופן ההכנה

1. שמים את העדשים הירוקות בסיר, מכסים במים ומבשלים על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים במשך 20-25 דקות בערך, עד שהעדשים מתרככות אך עדיין שומרות על צורתן ולא מתפרקות. מסננים שומרים בצד.

2. במקביל לבישול העדשים, שמים בסיר את הבצל ושמן הזית ומדליקים על להבה גבוהה.

3. מטגנים במשך כמה דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. כשזה קורה- מוסיפים 1/2 כוס מים. ממשיכים לבשל עד שהמים מתאדים לחלוטין ונשאר בסיר רק שמן. חוזרים על הפעולה שוב- מוסיפים 1/2 כוס מים ומאדים לחלוטין. הבצל אמור להיות רך ושחום, ממש כמו ריבה. הפעולה הזאת היא בעצם הדרך המהירה להכנת בצל מקורמל במקום לטגן על להבה נמוכה במשך הרבה זמן.

4. מוסיפים לבצל את האורז, מערבבים ומטגנים במשך דקה שתיים. מתבלים במלח, פלפל וכמון ומוסיפים את המים הרותחים.

5. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים במשך 18 דקות.

6. לאחר 18 דקות מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.

7. פותחים את המכסה, מוסיפים לסיר את העדשים המבושלות ומערבבים במזלג (חשוב מאוד!).

הערות

* במקום עדשים ירוקות אפשר להשתמש בעדשים שחורות. זמן הבישול יהיה קצר יותר, בערך רבע שעה.

* אני הכי אוהבת לאכול מג'דרה עם יוגורט שום שמיר- מערבבים גביע יוגורט יווני 7% עם שן שום כתושה וכף שמיר קצוץ. אפשר גם עם שמנת חמוצה או עם טחינה.

* דרך נחמדה לשדרוג המג'דרה היא הוספת עשבי תיבול קצוצים- כוסברה, פטרוזיליה, שמיר.. מה שאוהבים!

4,190 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


jenny salomon
jenny salomon
Jan 15, 2020

בהשראתך. תודה! ג'ני סלומון

Like
bottom of page