גילוי נאות- מעולם לא הכנתי קוסקוס לבד. זה לגמרי ברשימה שלי, אבל משום מה עדיין לא הגעתי לזה, שזה הזוי כי קוסקוס זה בין הדברים האהובים עליי. קוסקוס הולך טוב עם הכל אבל השילוב המנצח בעיני הוא עם מרק צהוב צהוב מהכורכום והתבלינים, מלא בירקות חתוכים גס וגרגירי חומוס רכים.
המרק הזה מקבל אליו באהבה כמעט את כל הירקות והמתכון הזה הוא הפייבוריט שלי. הרגישו חופשי להשתמש במה שיש לכם בבית, להשמיט חלק מהירקות או להחליפם בכרוב חתוך גס, פרחי כרובית, תפוחי אדמה, לפת...
שוקי העוף מוסיפים טעם למרק אבל הם בגדר המלצה וממש לא חייבים להוסיף. אם אתם רוצים להכין מרק טבעוני פשוט וותרו על השלב הראשון במתכון והשמיטו את העוף.
אם אתם יודעים להכין קוסקוס לבד או שיש לכם סבתא או דודה שיכולה להכין- איזה כיף לכם!
אם לא עשו כמוני והכינו קוסקוס משקית, רחמנא ליצלן.
מרכיבים
4 שוקי עוף ללא העור (לא חובה)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לשמיניות
3 גבעולי סלרי פרוסים גס (שומרים את העלים)
2 קישואים פרוסים גס
3 גזרים קלופים ופרוסים גס
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
חתיכת דלעת (במשקל 500 גרם בערך) קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
5 שיני שום קצוצות גס
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בקפואים או משימורים)
1 כפית כורכום
1 כפית חוויאג' למרק
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 2 ליטר מים
אופן ההכנה
1. אם בוחרים להשתמש- מניחים את שוקי העוף בסיר קטן וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומסננים.
2. בסיר מרק גדול שמים מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד שמתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את שוקי העוף, הסלרי (כולל העלים), קישואים, גזרים, בטטות, דלעת, שום, גרגירי חומוס, כורכום, חוייאג', מלח ופלפל.
4. מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים במשך שעה וחצי.
6. מגישים מעל קוסקוס.
Comments