מרק עשיר, מנחם ומשביע עם ניחוח פרסי- מלא ירק ועם מיץ לימון שמוסיפים בדקה האחרונה שנותן חמצמצות מרעננת. המרק הזה הוא דרך מצוינת "לחסל" את כל עשבי התיבול שיש לכם בבית. גם אם אין לכם את כל מה שיש ברשימת המרכיבים זה בסדר גמור, עדיין יצא מעולה.
מרכיבים
500 גרם עדשים ירוקות (אם יש זמן להשרות כמה שעות בקערה עם מים ואם לא, לא חובה)
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
5 שיני שום קצוצות
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר
10 עלי נענע קצוצים
5 בצלים ירוקים פרוסים
1 כף כורכום
1 כפית כמון
3 ליטר מים
מלח, פלפל שחור
2 כוסות אטריות ביצים דקות
מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה
1. בסיר גדול שמים את שמן הזית, הבצל והגזר ומדליקים את הלהבה.
2. מטגנים במשך 7-10 דקות תוך כדי ערבוב עד לריכוך והזהבה.
3. מוסיפים את השום, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר נענע ובצל ירוק. מערבבים.
4. מוסיפים לסיר את העדשים, כורכום, כמון ומים. מביאים לרתיחה.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מנמיכים להבה ומכסים. מבשלים במשך שעה ורבע-וחצי, עד שהעדשים התרככו לגמרי ואפילו מעט התפרקו.
6. מביאים את המרק לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
7. מוסיפים את האטריות למרק ומערבבים. מבשלים 5 דקות ומכבים את הלהבה.
8. מוסיפים את מיץ הלימון ומגישים.
Kommentarer