מרכיבים
500 גרם קמח לחם/קמח לבן בהיר
10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
50 גרם סוכר
2 כפיות מלח
1/4 כוס שמן זית
300 מ״ל מים
למילוי
רוטב פיצה (אני משתמשת ברוטב מוכן של mutti)
350 גרם גבינה מגוררת עמק/מוצרלה
שומשום לציפוי (לא חובה)
אופן ההכנה
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שמרים, סוכר ושמן זית.
לשים במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים. מוסיפים את המלח, מגבירים את המהירות לבינונית ולשים במשך 7 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק (שנדבק לתחתית הקערה אבל לא לידיים).
מעבירים את הבצק לקערה (או שמשאירים בקערת המיקסר), מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בערך שעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מורידים לבצק את האוויר ומעבירים למשטח עבודה.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים (80 גרם כל כדור), מכסים במגבת מטבח ומניחים למנוחה של 10 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בתנור בנייר אפייה.
מכינים קערה שטוחה עם מים וקערה שטוחה עם שומשום.
מרדדים כל כדור לעיגול (כמו פיצה קטנה) ובמרכז מורחים כף רוטב עגבניות וחופן גבינה. משאירים את השוליים ללא רוטב כדי שאפשר יהיה לסגור את הסמבוסק שלא ייפתח.
סוגרים לחצי עיגול ומהדקים טוב טוב את השוליים.
טובלים צד אחד של כל סמבוסק במים ואז בקערת השומשום.
מניחים על תבנית האפיה במרווחים קטנים.
אופים את הסמבוסק 25 דקות, עד שמזהיבים.
Comments