עוגיות רכות וסופר שוקולדיות ופאדג'יות במרקם של בראוניז. אגוזי המלך משתדכים מצוין לבראוניז בעיניי אבל אתם מוזמנים להחליף אותם באגוז אחר שאוהבים או לוותר עליהם אם אתם פחות אוהבים את השילוב. כנ"ל לגבי מלח המאלדון- אני חושבת ששוקולד ומלח הם השילוב המושלם. המלח מדגיש את השוקולדיות וגם מאזן את המתיקות, אבל אם אתם פחות מתחברים תרגישו חופשי לוותר. השלב הכי קריטי להשגת המרקם המושלם הוא זמן אפייה מדויק- העוגיות צריכות מעט להתייצב בשוליים והסדקים המשגעים צריכים להיווצר, אך במרכז הן צריכות להיות רכות לחלוטין. ראו הערות לטיפ בנוגע לזמן האפייה.
25-30 עוגיות
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
125 גרם קמח (1 כוס פחות 1 כף)
20 גרם קקאו (2 כפות)
5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
5 גרם מלח (1 כפית)
80 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס+ 3 כפות)
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
2 ביצים בטמפרטורת החדר
70 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם שוקולד צ'יפס
מלח מאלדון/מלח גס לפיזור מעל העוגיות (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מניחים את השוקולד בקערה וממיסים בפולסים במיקרוגל. מקררים בצד למשך 5 דקות.
2. בקערה מערבבים את הקמח, קקאו, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.
3. בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכרים במשך 5 דקות על מהירות בינונית.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת- מוסיפים את הראשונה ורק לאחר שהיא נטמעת בתערובת החמאה מוסיפים את השניה. ממשיכים לערבב במשך 2 דקות נוספות עד שהתערובת הומוגונית והביצים נטמעו לחלוטין.
5. מוסיפים את השוקולד המומס ומעררבבים עוד דקה.
6. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את תערובת הקמח ומפעילים במהירות הנמוכה ביותר עד שנוצר בצק אחיד.
7. מוסיפים את אגוזי המלך והשוקולד צ'יפס ומערבבים עוד כמה שניות עד שהם מתערבבים בבצק באופן אחיד.
8. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומקררים במשך שעה לפחות (ועד יומיים).
9. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
10. יוצרים מהבצק 25-30 כדורים בעזרת הידיים או בעזרת כף גלידה קפיצית (לקפדנים שביניכם כל כדור בצק צריך לשקול 15-20 גרם).
11. מניחים את כדורי הבצק על תבנית תנור עם נייר אפייה ברווחים גדולים יחסית (3 ס"מ לפחות)- הם משתטחים.
12. מפזרים מעל כל עוגיה מעט שבבי מלח (לא חובה- רק אם אוהבים).
13. אופים במשך 11 דקות עד שהשוליים של העוגיות מעט מתייצבים אך המרכז רך לחלוטין (גם אם הן נראות לכם לא אפויות מספיק- תוציאו אותן. העוגיות מתייצבות מאוד אחרי שהן מתקררות ואתם רוצים לשמור על המרקם הרך והפאדג'י שלהן, ולא לייבש אותן).
14. מקררים במשך 5 דקות על התבנית ואז מעבירים לרשת צינון.
הערות
* במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש בפקאנים קצוצים, שקדים או אגוזי לוז. אם לא רוצים בכלל אפשר פשוט להשמיט מהמתכון.
* טיפ לגבי זמן האפייה- זמן האפייה יכול להשתנות מתנור לתנור וממש חשוב להכיר את התנור שלכם לפני שאופים את העוגיות. המרקם של העוגיות הוא מה שעושה אותן כל כך טעימות ומיוחדות ואפיית יתר תייבש אותן ותהרוס את המרקם הפאדג'י, לכן אני ממליצה בחום לעשות ניסיון עם עוגיה אחת- לאפות אותה, לקרר כמה דקות ולראות שהמרקם עדיין נשאר רך מבפנים ולא מתקשה ומתייבש. אם זה קורה תדעו שאפיתם יותר מדי זמן ויש להוריד דקה, שתיים מזמן האפייה. נכון שזה לוקח טיפה יותר זמן אבל זה לגמרי שווה את זה :)
* העוגיות נשמרות טריות וטעימות בצנצנת או בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך כשבוע.
נראה שלמוות!!
אפשר להמיר חצי מהשוקולד המריר בשוקולד חלב?