top of page

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

עודכן: 21 בנוב׳ 2019

עוגיות מושלמות שמשלבות קריספיות חמאתית של שיבולת שועל, צ'ואיות ורכות מבפנים - מרקם חלומי! תוסיפו לכל הסיפור הזה כמות נכבדת של שוקולד צ'יפס וקיבלתם את העוגיה האולטימטיבית. אל תיבהלו מהקינמון במתכון, הכמות מאוד קטנה ובתוצאה הסופית לא מורגשת בכלל, זה פשוט מוסיף עוד טעם מיוחד שלא ממש יודעים לשים עליו את האצבע.

35 עוגיות


מרכיבים

220 גרם קמח (3/4 1 כוסות)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון (לא חובה אבל ממש מוסיף)

1 כפית מלח

170 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

180 גרם סוכר חום כהה (3/4 כוס)

2 ביצים + 1 חלמון

270 גרם שיבולת שועל עבה (3 כוסות)

250 גרם שוקולד צ'יפס (1/2 1 כוסות)


אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.

2. בקערת המיקסר מניחים את החמאה עם הסוכרים. מקרימים בעזרת וו גיטרה על מהירות בינונית במשך 2 דקות.

3. תוך כדי ערבול מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם ביצה אחת ורק כשהיא נטמעת בתערובת החמאה מוסיפים את השניה.

4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבבים על מהירות נמוכה מספר שניות רק עד שנוצר בצק אחיד ולא יותר.

5. מוסיפים את שיבולת השועל והשוקולד צ'יפס ומערבבים עוד כמה שניות עד שנטמעים בבצק.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ויוצרים מהבצק כדורים בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין כף גלידה קפיצית, אפשר ליצור כדורים בגודל של 3 כפות כל אחד. משטחים מעט כל כדור.

8. אופים את העוגיות בשלושה סבבים ובמרווחים אחת מהשנייה (הן משתטחות), במשך 14-17 דקות. הקצוות של העוגיות צריכים להזהיב ובמרכז העוגיות צריכות להישאר מעט רכות.

9. מעבירים את העוגיות לרשת צינון ומחכים לפחות 10 דקות שהעוגיות יתייצבו.

הערות

* העוגיות נשמרות מצוין בצנצנת אטומה במשך 5 ימים.

* ניתן להקפיא את העוגיות לפני האפייה בשקית או קופסה אטומה ולאפות ישר מהקפאה. הוסיפו דקה או שתיים לזמן האפייה.

* אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בצימוקים, חמוציות, אגוזים או כל מה שאוהבים :)

6,092 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page