גם אתם תמיד קונים יותר בננות ממה שאתם אוכלים? ותמיד "נתקעים" עם בננות רכות שכבר פחות כיף לאכול ככה, כמו שהן? מעולה. המתכון הזה נוצר בדיוק בשביל הבננות האלו שיושבות לנו על השיש קצת יותר מדי זמן. בעוגה הזאת שילבתי בננות עם שוקולד חלב- שילוב מושלם בעיניי שגם ילדים מאוד אוהבים.
תבנית קוגלהוף בקוטר 23 ס"מ
מרכיבים:
2 בננות טחונות/מרוסקות במזלג
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
200 גרם סוכר (1 כוס)
4 ביצים
120 מ"ל רוויון (1/2 כוס)
220 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
3 גרם סודה לשתייה (1/2 כפית)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
5 גרם מלח (1 כפית)
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והמלח.
3. בקערה נפרדת גדולה, טורפים בעזרת מטרפה את הבננות, שמן, סוכר, ביצים ורוויון עד לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לבלילה אחידה.
5. מוסיפים את השוקולד ומקפלים לתוך הבלילה.
6. מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב.
7. אופים במשך 50 דקות-שעה, עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים.
הערות:
* במקום רוויון אפשר להשתמש בחלב.
* במקום תבנית קוגלהוף אפשר לאפות את העוגה ב2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ. זמן האפייה יתקצר ל35-45 דקות.
*העוגה תשמר בקופסא אטומה מחוץ למקרר למשך 3 ימים.
היי נטע! לדעתך אפשר להחליף את הרוויון בשמנת חמוצה?