עוגת גזר סופר קלה שמכינים בקערה ומטרפה בחמש דקות. אני מוסיפה נגיעה של מייפל אמיתי (לא סירופ "בטעם מייפל"!) שנותן גם טעם משגע וגם אקסטרה לחות ועסיסיות לעוגה.
העוגה אינה מכילה מוצרי חלב, וזה ממש לא חסר :)
מי שעוקב ומכיר את המתכונים שלי יודע שאני מאוד אוהבת להשתמש בשמן זית בעוגות בחושות (וכמעט בכל מתכון). מי שחושש מ"טעם של שמן זית" יכול להשתמש בשמן זית מזן עדין כמו למשל "ארבקינה", ואפשר להמיר בשמן קנולה או שמן ניטרלי אחר.
מהמתכון יוצאות 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24
מרכיבים
4 ביצים
200 גרם סוכר דמררה/לבן (1 כוס)
50 גרם מייפל (1/4 כוס)
1 כפית מלח
200 מ"ל שמן זית (1 כוס)
280 גרם קמח לבן (2 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
3 גזרים קלופים ומגוררים בפומפיה
100 גרם שקדים פרוסים/פקאנים קצוצים/אגוזי מלך קצוצים לפיזור מעל העוגה
אופן ההכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
2. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, קינמון וג'ינג'ר (אם משתמשים). מניחים בצד.
3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, סוכר, מייפל ומלח.
4. מוסיפים בהדרגה תוך כדי טריפה את שמן הזית.
5. מוסיפים את תערובת הקמח וטורפים רק עד שנוצרת בלילה אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
6. מוסיפים את הגזרים המגוררים ובעזרת מרית "מקפלים" אותם לתוך התערובת, עד שהם מתערבבים באופן אחיד.
7. מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין שתי תבניות האינגליש קייק ומפזרים מעל את השקדים/פקאנים/אגוזי מלך.
8. אופים במשך 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
9. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
Comments