לקראת יום העצמאות הקרב ובא קבלו מתכון קל וכייפי לפיתות יווניות שטוחות, שמכינים ידנית בלי מיקסר ואפילו לא צריך להדליק את התנור. את הפיתות מכינים במחבת רגילה ואפשר גם להכין על המנגל.
הגישו את הפיתות בתוספת של מטבלים וסלטים (חומוס, צזיקי, סקורדליה, ועוד ועוד) או מלאו אותן בסופלקי קבב, גירוס, שווארמה- בקיצור, הכל הולך!
מהמתכון מכינים 6 פיתות
מרכיבים
350 גרם קמח לחם
5 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
5 גרם סוכר לבן (1 כפית)
1 כפית עלי טימין מיובשים/טריים או אורגנו מיובש (לא חובה)
240 מ"ל מים חמימים (1 כוס)
30 מ"ל שמן זית (2 כפות)
1 כפית מלח
שמן זית לשימון הבצק
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים את הקמח עם הסוכר, השמרים ועלי הטימין/אורגנו.
2. בהדרגה תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים ושמן הזית ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בקמח ונוצר בצק.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מוסיפים את המלח ולשים את הבצק במשך 5 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. (את כל התהליך של הכנת הבצק אפשר לעשות במיקסר עם וו לישה).
4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה בערך, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים אותו מעט ומוציאים ממנו את האוויר.
6. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (אפשר לפי העין ואפשר לשקול 100 גרם כל חלק). מגלגלים כל חלק לכדור בצק חלק, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים רבע שעה נוספת.
7. מחממים מחבת על להבה גבוהה.
8. בעזרת ידיים משומנות משטחים כל כדור בצק לפיתה עגולה ודקה.
9. מעבירים את הפיתה למחבת ומבשלים דקה-שתיים. כשנוצרות בועות קטנות על פני הבצק הופכים את הפיתה ומבשלים דקה-שתיים נוספות עד שהבצק משחים.
10. מעבירים את הפיתה לצלחת ומכסים במגבת מטבח נקייה (כך הפיתות נשמרות רכות ולא מתייבשות).
11. עובדים במקביל- בזמן שפיתה אחת על המחבת, "פותחים" את הבצק הבא שיהיה מוכן.
12. עורמים את הפיתות אחת מעל השניה ודואגים שהן יהיו מכוסות במגבת מטבח כל הזמן.
הערות
* ספיחת הנוזלים עלולה להשתנות בעקבות מספר גורמים- סוג הקמח, מזג האוויר וכו'. שימו לב שכמות המים עלולה להשתנות בעקבות כך. הוסיפו מים בהדרגה עד שהבצק מרגיש לכם במרקם הנכון. אם הבצק מרגיש יבש מדי, הוסיפו מעט מים. אם הבצק מרגיש דביק ורטוב מדי, הוסיפו כף-שתיים קמח. זאת הסיבה שאני אוהבת להכין בצקים ידנית ולא במיקסר, כך אפשר להרגיש את הבצק ולדעת בדיוק מה הוא צריך.
* קמח לחם מניב תוצאות מעולות אך אפשר להשתמש במקום בקמח לבן בהיר פשוט (ולקחת בחשבון את כל מה שכתוב בסעיף הראשון).
* במקום על מחבת ניתן להכין את הפיתות על המנגל (על פלנצ'ה או על גריל פסים).
* חשוב מאוד לשמור על הפיתות אחת על השניה ומכוסות במגבת מטבח מהרגע שהן יוצאות מהמחבת. כך הן נשארות רכות ולא מתייבשות.
הי, אפשר להשתמש הקמח ללא גלוטן?