שבת בבוקר. פנקייקס. רוטב אוכמניות ומייפל. מה צריך יותר מזה בחיים?
אצלי פנקייקס הוא משהו שאני מכינה באופן אינסטינקטיבי, "לפי העין". שוברים ביצה או שתיים (תלוי בכמות האנשים שאוכלים), מוסיפים קצת סוכר, קמח אבקת אפייה... אבל, ויש פה אבל גדול. יש מרכיב סודי. מרכיב שרובכם לא מחזיקים בבית באופן קבוע, וחבל. המרכיב הזה הוא- רוויון! רוויון למי שלא מכיר הוא בעייני מרכיב חובה בעוגות, עוגיות ועוד הרבה מאפים, שמשדרג את המרקם פלאים (לעומת חלב למשל). החומצה שברוויון גורמת לפנקייקס להיות רכים ונימוחים. כמובן שאפשר להכין פנקייקס עם חלב רגיל ויצא טעים, אבל אנחנו מחפשים את הטעם והמרקם המושלם.
קפצו לסופר (או יותר נכון בימינו תזמינו מהסופר הביתה, ותקוו שזה יגיע בחודש הקרוב) ותקנו לכם רוויון. תאמינו לי שכשתטעמו את ההבדל הוא יהפוך להיות, כמו אצלי בבית, מצרך קבוע במקרר.
אז למי מכם שמפחד להתנסות בלהכין פנקייקס "לפי העין" מדדתי לכם כמויות והגעתי למתכון המושלם. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הפנקייקס במרקם ובטעם המושלם הוא לחמם מחבת ולהכין אחד לניסיון. טועמים ורואים- האם הפנקייקס רך מדי מבפנים ו"בלילתי"? (מוסיפים כף שתיים נוספות של קמח), או ההפך- הפנקייקס יבשים מדי? (מוסיפים עוד קצת רוויון או טיפונת חלב). אתם תראו שאחרי כמה פעמים שתכינו כבר תכירו את המרקם המושלם ולא תזדקקו יותר למתכון. בינתיים... אני פה בשבילכם :)
מרכיבים
2 ביצים
2 כפיות תמצית/מחית וניל
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
1/2 כפית מלח
600 מ"ל רוויון (1/2 2 כוסות)
210 גרם קמח לבן (1/2 1 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
חמאה או שמן לטיגון הפנקייקס
למתכון לרוטב אוכמניות לחצו כאן
אופן ההכנה
1. בקערה טורפים ביצים עם וניל, סוכר ומלח.
2. מוסיפים את הרוויון וטורפים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וטורפים רק עד לבלילה אחידה ללא גושים (היזהרו מערבוב יתר שייפגע במרקם של הפנקייקס).
4. מחממים מחבת שטוחה ומוסיפים מעט חמאה או שמן.
5. מכינים פנקייקס באיזה גודל שאוהבים- לפנקייקס גדולים נעזרים במצקת ובפנקייקס קטנים אפשר להכין בעזרת כף.
6. מניחים את הפנקייקס אחד מעל השני בזמן שמטגנים את כולן, שלא יתייבשו וישמרו על עסיסיות (אפשר גם לכסות את הצלחת במגבת).
הערות
* הצעות הגשה- אפשר להגיש את הפנקייקס עם פירות, מייפל, יוגורט יווני, רוטב אוכמניות-מייפל אלוהי, או סתם לפזר מעט אבקת סוכר.
* הצעות לשדרוג- הוסיפו לפנקייקס בזמן שהם במחבת, לפני שהופכים אותם- אוכמניות או פרוסות בננה. אפשר גם להוסיף בננה מעוכה לבלילה ולקבל פנקייקס בטעם בננה.
* במקום רוויון אפשר להשתמש בחלב בכמות קטנה יותר (480 מ"ל-2 כוסות).
* במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
Comments