top of page

מתוקים - רוגלך נוטלה

עודכן: 28 ביולי 2020

רוגלך במילוי נוטלה, באמת צריך להגיד משהו מעבר לזה כדי לגרום לכם לעזוב הכל ולהכנס למטבח?

בצק שמרים רך ועשיר בזכות השימוש בשמנת חמוצה, וממש קל להכנה. מניחים את המרכיבים במיקסר ונותנים לו לעשות את הקסם שלו.

תכננתי להכין את הרוגלך עם מילוי קלאסי של קקאו וחמאה מומסת ואז ראיתי בארון צנצנת נוטלה ואמרתי לעצמי, למה לטרוח? יש דבר טעים יותר מנוטלה?

מבטיחה לכם שאחרי שתכינו פעם אחת ותראו כמה זה קל, תריחו את הריח בכל הבית והכי חשוב- תטעמו את הטעם החלומי, הרוגלך נוטלה יהפוך להיות המתכון הקבוע שלכם.


מרכיבים

לבצק

500 גרם קמח

10 גרם שמרים יבשים אינסטנט

50 גרם סוכר

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע)

2 ביצים

1/2 כפית מלח

למלית

צנצנת קטנה של ממרח נוטלה

לסירופ סוכר

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

קורט מלח


1 ביצה טרופה להברשת המאפים

סוכר גבישי לפיזור מעל (לא חובה)


אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר מניחים את הקמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת חמוצה וביצים. בעזרת וו לישה מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק.

2. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד רך ומעט דביק (הבצק אמור להידבק לתחתית של המיקסר, אבל כשנוגעים בו הוא אמור להיות יציב ולא דביק מדי).

3. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה-שעה ורבע, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

5. מרדדים כל חלק למלבן ומורחים מעל חצי מכמות ממרח הנוטלה בשכבה אחידה.

6. חותכים את הבצק למשולשים (ראו צילום) ומגלגלים כל משולש לצורת רוגלך- מהחלק הרחב לצר.

7. חוזרים על הפעולה עם שארית הבצק.

8. מעבירים את הרוגלך לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרוחים של 2-3 ס"מ.

9. מכסים את התבנית בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים במשך חצי שעה-ארבעים דקות

10. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

11. מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ומפזרים את הסוכר הגבישי (אם רוצים-לא חובה).

12. אופים במשך 30 דקות, עד שהרוגלך מזהיבים.

13. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר- בסיר קטן מרתיחים את הסוכר, מים ומלח, עד שהסוכר נמס.

14. מברישים את המאפה בסירופ סוכר החם ישר כשהם יוצאים מהתנור.

15. מצננים במשך 10 דקות.


הערות

* אפשר להחליף את ממרח הנוטלה בכל ממרח שאוהבים (השחר, ממרח חלבה, מלית חמאה וקינמון ועוד).

* הרוגלך טעימים ביום האפייה, אחר כך הם מתחילים להתייבש. אם לא מתכננים לאכול באותו היום ממליצה מאוד להקפיא ולהפשיר בכל פעם שרוצים לאכול-הדרך הטובה ביותר לשמור על טריות.

7,726 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Комментарии


bottom of page